Nog geen groen licht voor koren en blaasorkesten

Koren en blaasorkesten mogen toch nog niet gaan repeteren met maximaal 30 personen. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCenW) heeft dat dinsdag bekendgemaakt.
 
Repeteren

Aanvankelijk gaf de cultuurminister nog aan dat het voor koren en muziekgezelschappen was toegestaan om vanaf 1 juni weer te repeteren, zolang de groep niet groter zou zijn dan dertig personen en er anderhalve meter afstand tussen de zangers en/of musici zou zijn.
 
Onderzoek

Zij komt terug op het besluit, omdat ze nader onderzoek van onder andere de technische universiteiten van Eindhoven en Delft wil afwachten over de kans op coronabesmetting bij blazen en zingen.  
 
Amateurverenigingen

Limburg kent vele tientallen, zo niet honderden, koren, harmonieën en fanfares. Deze voornamelijk amateurverenigingen staan voorlopig nog in de wacht, terwijl andere culturele instellingen zoals musea en theaters hun deuren weer mogen openen.
Wanneer de universitaire onderzoeken zijn afgerond is nog niet duidelijk. Daardoor is ook nog niet bekend vanaf welk moment koren en orkesten weer samen mogen musiceren.